info@osmanlisavunma.com

TEKLİF AL
Şarjör Gerdel Nedir?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
1 Nisan 2020, Çarşamba
Şarjör Gerdel Nedir?
Gerdel yayı ise direkt olarak gerdeli yukarı iterek, her fişeğin fişek yatağına rahatça geçişini sağlayan bölümdür. Gerdel yayının fişek yatağına geçişini rahat ve güvenli hale getiren bir işlevselliği olduğunu bilmelisiniz
Şarjör Gerdel Nedir?

Şarjör Gerdel Nedir?

Şarjör gerdel nedir sorusu sıkça sorulan sorular arasında. Bakıldığında silahın parçaları arasında yer alıyor.

Ne amaçla kullanılıyor, işlevi nedir gibi sorular sıkça soruluyor. Şarjör gerdel nedir sorusunun yanıtı veriliyor. Öncelikle bilmeniz gereken bu parçanın çerçeve takımı bölümünde bulunuyor olmasıdır. Direkt olarak silahın hemen hemen şeklini oluşturan tüm parçaların olduğu bölümde, şarjör gerdele yer verilmiştir. 

Şarjör ve Gerdel Yayı

Gerdel olarak isimlendirilmiş olan bölüm, şarjör yayının üst kısmında bulunmakta. Fişeklerin üzerine yerleştirildiği bölüm olarak da açıklanabilir. Gerdel direkt olarak bu şeklide tanımlanıyor.

Gerdel yayı ise direkt olarak gerdeli yukarı iterek, her fişeğin fişek yatağına rahatça geçişini sağlayan bölümdür. Gerdel yayının fişek yatağına geçişini rahat ve güvenli hale getiren bir işlevselliği olduğunu bilmelisiniz.

Gerdel yayının değiştirilmesi, parçanın farklı takılması, bu alanda daha farklı bir gerdel yayının yer alması gibi durumlar olabilir. Ayrıca satılabilir. Bunun için tabancanızın durumu, modeli de önemli olacaktır. Tabanca parçaları satan yerler aracılığı ile direkt olarak bu bölümün değişmesi için gereken adımı atabilirsiniz.

Peki, silahın çerçeve bölümünde yer alan diğer parçalar nedir?

Çerçeve Takımındaki Diğer Parçalar

Tabancanın bölümleri ile ilgili merak ettikleriniz olabilir. Bakıldığında çok sayıda bölümün içinde ayrıca tabanca parçalarına yer veriliyor olduğunu göreceksiniz. Peki, çerçeve bölümünde diğer hangi parçalar yer almaktadır?

  • Tetik Manivelası: Bu bölüm çerçeve takımı içinde yer alıyor. Horoz ile tetik arasında irtibatı sağlayan parça olarak biliniyor.
  • Tetik: Bu bölümde bulunan parçalar arasında tetik var. Tetik geri doğru çekilmesi ile tetik manivelası sayesinde horozun kurulmasını sağlayacaktır. Düşmesine de etki edecektir. Bu parça sayesinde tek hareketli silahlarda horoz sadece düşer.
  • Tetik Korkuluğu: Çerçeve üzerinde tetiği muhafaza eden metal olarak oluşturulmuş korkuluktur.
  • Horoz: Kurulu vaziyetten kurulup iğneye ya da direk kapsüle çaprması ile ateşleme gerçekleşecektir. Bu ateşlemeyi sağlayan parçaya denir.
  • Horozu Düşürme Parçası: Tetik çekilmesi ile tetik manivelasının horoz düşürme parçasına baskı yaparak horozun düşmesini sağlayan parça olarak açıklanabilir.
  • Kabza: Silahın düzgün olarak tutulması için elin yapısına uygun şeklide üretilmiş çerçevenin aşağı doğru uzanmış olan parçasına verilen isimdir.
  • Çıkarıcı: Bu bölümde ateşlemeden sonra sürgü – sürgü kovanı ile birlikte geriye doğru gelirken kovanın çarparak kovan atma boşluğundan dışarı atılmasını sağlayan parçaya çıkarıcı deniyor.
  • Şarjör Mandalı: Şarjörün silahta tutulmasını sağlayan mandala şarjör mandalı ismi verilmiştir.
  • Hazne: Ateş sırası bekleyen fişekler hazne bölümünde olacaktır.

Yukarıda verilen tüm bölümler direkt olarak gerdelin yer aldığı bölümde bulunur. Yani silah çerçevesi içinde bulunur. Sistemli bir şekilde çalışması halinde, silahın savunma ve saldırı amaçlı kullanılması sağlanabilir. Kanunlar ile açıklanmış olan silah taşıma silah kullanma yasalarına uyumalıdır. Şarjör gerdel nedir yanıtı verilmiştir.

Etiketler
HS Products
HS Türkiye Distribütörü
HS Tabanca ve Aksesuar
MKE HS Tabanca
Osmanlı Savunma ve Silah Sanayi
Colt Tabanca ve Aksesuar
Colt Türkiye Distribütörü
MKE Colt Tabanca Taurus Silah MKE
Taurus Tabanca Osmanlı Savunma
Taurus Türkiye Distribütörü
Taurus Askeri Tüfek
Rossi Yivli ve Yivsiz Tüfek
Rossi Bolt Action
Remington Tüfek
Osmanlı savunma Remington bayi
Marlin Tüfek çeşitleri
Marlin Türkiye Distribütörü
Marlin yivsiz Tüfek
Smith Wesson Türkiye Distribütörü
Smith Wesson Otomatik Tabanca
Smith Wesson Toplu Tabanca
Smith Wesson MKE
Kalashnikov 12 Cal
Kalashnikov Yivsiz Av Tüfeği
Keltec Türkiye Distribütörü
Keltec MKE Satışı
Keltec Aksesuar
Sestan Busch Kask
Sestan Busch Balistik Kask
Sestan Busch Çelik Yelek
Wilson Combat Tabanca
Wilson Combat Türkiye Distribütörü
Wilson Combat Tabanca Aksesuar
Wilson Combat MKE
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın